...

9 najlepších batérií 18650

V súčasnosti používame konvenčné batérie čoraz menej. Áno, majú nízke náklady – môžete si kúpiť sadu pozostávajúcu z dvojice batérií aj za 100 Euro. Musíme si však uvedomiť, že batérie sa pomerne rýchlo vybíjajú, najmä ak sa nepoužívajú v diaľkovom ovládaní. Samozrejme, ich pravidelná výmena vás nezlomí. Ale premýšľajte o povahe! Každá súprava znečisťuje životné prostredie. Samozrejme, teoreticky sa batérie dajú recyklovať. Mnoho zberných miest pre použité batérie vo vašom meste? Stručne povedané, teraz vidíte, prečo sa čoraz viac ľudí obracia na takzvané batérie 18650. Ide o lítium-iónové zdroje energie vo forme bežných batérií. Tieto batérie sa dajú pravidelne nabíjať, čím odpadá nutnosť hľadať alebo kupovať nové batérie. Presne o týchto zdrojoch energie budeme hovoriť v tomto článku.

Najlepšie hodnotenie batérie 18650

Nominácia umiestnenie názov výrobku cena
Najlepšie hodnotenie batérie 18650 1 Fenix 18650 ARB-L18-3500U 1 899€
2 O
  • ght 18650 ORB-186P36
  • 1 500€
    3 Sony 18650 VTC5 476€
    4 ROBITON 18650-3000 s ochranou 539€
    5

    anasonic NCR18650B

    430€
    6 ANSMANN

  • -Ion 2600 mAh 18650
  • 650€
    7 Rombica NEO X8 18650 750€
    8 Samsung ICR18650-26HM 2600 mAh bez ochrany 310€
    9 Bright Light YLP SA1826 18650 2600 mAh 569€

    Fenix 18650 ARB-L18-3500U

    Hodnotenie: 4.9

    Fenix 18650 ARB-L18-3500U

    Táto batéria sa od svojich lacnejších konkurentov líši tým, že má dobré bezpečnostné funkcie. Je známe, že ak sa používa rok a pol alebo dva roky, môže sa vo vnútri nahromadiť plyn. To vedie k riziku výbuchu. Tu je prakticky nemožné. Po prvé, bunky sú navrhnuté tak, že sa v nich takmer neobjavuje plyn. Po druhé, pod špeciálnym prekrytím sú dve tlačidlá na uvoľnenie tlaku – tie sú vložené pre prípad. V produkte je implementovaná aj ochrana proti skratu. Je uzavretá v pevnom kovovom puzdre – batériu možno poškodiť len sekerou. Batéria je skrátka navrhnutá tak, aby bola čo najbezpečnejšia.

    Batéria je zvonku takmer identická s bežnou batériou AA. Jediným rozdielom je port micro-USB používaný na nabíjanie. Mimochodom, práve pri zapájaní zdroja napájania je badateľný druhý rozdiel – na jednom z koncov baterky sa rozsvieti kontrolka. Ak svieti červeno, batéria sa nabíja. Keď je výrobok úplne nabitý, LED dióda sa rozsvieti na modro, v takom prípade je možné odpojiť vodič od vyššie uvedeného konektora.

    Stojí za zmienku, že batéria, ktorá sa dostala do nášho hodnotenia, je o niečo dlhšia ako bežná batéria. Je to spôsobené ochranným obvodom – nachádza sa v anóde. Chráni napájací zdroj pred prebíjaním, nadmerným vybíjaním a prehriatím. Pravdepodobne ako ochrana ako powerbanka určená na dobíjanie smartfónu a iných zariadení. Katódový blok je o niečo menej hrubý – je v ňom len termočlánok. Batéria má tiež mikroporézny separátor.

    Celkovo je táto batéria navrhnutá na 500 nabíjacích cyklov. Myslím si, že to pre väčšinu používateľov stačí. Je ťažké si predstaviť, koľko času zvuku takáto batéria poskytne pre niektorú elektrickú gitaru. A to ani nehovoríme o baterke – pravdepodobne vymeníte niekoľko bateriek a nabíjacie batérie Fenix 18650 ARB-L18-3500U budú fungovať ďalej. A nemusíte ich vyhadzovať po 500 nabíjacích cykloch. Po tomto prúde budú batérie stále fungovať, ale ich kapacita sa zníži o 70-75 %.

    V Slovenskách e-shopoch sa jedna takáto batéria predáva za 1800-2000 Euro. Môže sa to zdať ako strašne veľa peňazí. To však nie je až také zlé, keď zistíte, že jediná batéria má kapacitu 3500 mAh. To je takmer maximum pre tento formát! A v jednom zariadení budete používať dve alebo dokonca tri tieto batérie. Je to skrátka najlepšia voľba napríklad pre svetlo na bicykel!

    Upozorňujeme, že táto batéria by sa nemala nabíjať pomocou napájacieho adaptéra s vyšším výstupným prúdom. Snažte sa nájsť nabíjačku, ktorá poskytuje iba 1A (napríklad smartfóny, ktoré nepodporujú technológiu rýchleho nabíjania). V ideálnom prípade sa oplatí zaobstarať si nabíjačku od rovnakej spoločnosti Fenix (dodá prúd 0,8 A).

    Výhody

    • Veľmi vysoká kapacita;
    • Ventilačné otvory umožňujú únik plynu;
    • Jednoduché nabíjanie cez micro-USB;
    • Puzdro bolo vyrobené z nehrdzavejúcej ocele;
    • Trojitá ochrana proti prehriatiu;
    • Kapacita vydrží až 500 nabíjacích cyklov.

    Nevýhody

    • Veľmi vysoké náklady;
    • Mierne zvýšená dĺžka.

    O

  • ght 18650 ORB-186P36
  • Hodnotenie: 4.8

    O<li></div><p>ght 18650 ORB-186P36″ src=“/wp-content/uploads/2023/03/5361666193381-219-.jpg“ height=“400″ title=“O</p><li>18650 ORB-186P36″><p>Táto batéria typu AA má tiež veľmi vysokú kapacitu. Presnejšie, dosahuje 3600 mAh. Ukázalo sa, že inštaláciou dvoch napájacích zdrojov získate 7200 mAh. Aj to najsilnejšie svetlo na bicykel s týmito batériami dokáže svietiť celú noc. A v prípade menej výkonných zariadení bude táto kapacitná rezerva stačiť na určité takmer nekonečné obdobie.</p><p>Všimnite si, že ide o o niečo lacnejšiu batériu. Ruská maloobchodná cena jedného zariadenia je približne 1500 Euro. Vyrába ho spoločnosť kontrolovaná spoločnosťou Panasonic. to už viete, o kvalite výrobku nemôže byť pochýb.</p><p>Batéria je lítiovo-iónová. Na rozdiel od lacnejších konkurentov má tento model vysokú rýchlosť nabíjania. Výrobca sa tiež snažil znížiť samovybíjanie na minimum.</p><p>Batéria je založená na elektronickom bezpečnostnom obvode. Tento komponent monitoruje vnútorné aj vonkajšie napätie. Monitoruje aj aktuálne zaťaženie. Tento čip chráni pred prebitím nad 4,25 V. Odoláva aj vybitiu pod 2,7 V. A táto batéria má vynikajúcu ochranu proti skratu. Pokiaľ ide o prehriatie, aj to je vylúčené – za to vďačíme zabudovanej tepelnej poistke, ktorá v prípade problémov odpojí záťažový obvod.</p><p>Telo tejto batérie má peknú tyrkysovú farbu. Výrobca odporúča umiestniť svoje výtvory do zariadení s vysokou spotrebou energie. Táto batéria je obzvlášť užitočná, ak máte výkonnú baterku vrátane baterky na bicykel. Len aby ste vedeli, že tento napájací zdroj je schopný poskytnúť maximálne vybíjací prúd 10 A!</p><p>Batéria je veľmi spoľahlivá. Výrobca tvrdí, že batéria vydrží najmenej 500 nabíjacích cyklov. Aj po takom dlhom čase môžete zdroj stále používať, len jeho kapacita sa trochu zníži. Na dobíjanie tejto batérie je potrebné použiť zariadenie, ktoré dodáva maximálne 1 A.</p><p>Nanešťastie neexistuje žiadny ventilačný otvor, ktorý by uvoľnil tlak. Ale nebojte sa. Tvorba plynu je možná len vtedy, ak batéria utrpela aspoň malé poškodenie. Nemyslím si, že ho budete hádzať na chodník alebo s ním robiť iné podobné veci. Chýbajúci port micro-USB však určite niekoho sklame. To znamená, že majiteľ týchto batérií potrebuje aj nabíjačku, ktorá sa hodí na batérie AA.</p><p>Stručne povedané, ak máte O</p><li>ght 18650 ORB-186P36 a existujú určité nevýhody, sú pomerne malé. Ak uvidíte tento špičkový zdroj energie v miestnom obchode, môžete si ho kúpiť, pretože nebudete sklamaní!<h4>Výhody</h4><ul><li>Vysoký vybíjací prúd;</li><li>Dobrá ochrana proti skratu;</li><li>Preťaženie, prebíjanie a prehriatie sú prakticky vylúčené;</li><li>Vysoká kapacita;</li><li>Štandardná dĺžka;</li><li>Vydrží až 500 nabíjacích cyklov.</li></ul><h4>Nedostatky</h4><ul><li>Žiadne otvory na vypúšťanie plynu;</li><li>Nemá zásuvku micro-USB;</li><li>Náklady sa môžu zdať príliš vysoké.</li></ul><h3>Sony 18650 VTC5</h3><p>Hodnotenie: 4.7</p><div style=Sony 18650 VTC5

    Japonská spoločnosť Sony vyrába batérie a nabíjateľné batérie už mnoho rokov. Jeho batérie AA sa pravidelne používajú v našich kazetových a CD prehrávačoch. Teraz výrobca prešiel na výrobu batérií, ktoré patria do rovnakého valcového tvaru. V obchodoch nájdete najmä batériu s názvom 18650 VTC5. Japonci sa prekvapivo rozhodli zamerať na konečnú cenu výrobku, nie na jeho vlastnosti.

    Na začiatku má táto batéria najjednoduchšiu možnú konštrukciu. Japonci nevybavili batériu krásnym logom a ďalšími výkresmi. Namiesto toho nájdete batériu v zelenej farbe, na ktorej je len pečiatka s dátumom výroby a niektoré ďalšie technické informácie. Z hľadiska kapacity je to 2600 mAh. Výrobok môže dodávať maximálny prúd 30 A. Stačí aj pre najjasnejšie svetlo na bicykli, nehovoriac o menej výkonných zariadeniach.

    Táto batéria sa nabije približne za tri hodiny. Tento parameter však závisí od použitej nabíjačky – možno budete musieť počkať trochu dlhšie. Isté je, že neistota batérie je. Skutočnosť, že sa výrobca snažil čo najviac znížiť cenu. Výsledkom je, že cena výrobku nie je vyššia ako 550 Euro, čo na pozadí dvoch vyššie uvedených modelov vyzerá ako centy. Preto neexistuje ochrana proti skratu a ďalšie problémy. Stručne povedané, používajte batériu Sony 18650 VTC5 čo najopatrnejšie. Nabitá batéria by nemala byť zasiahnutá ťažkými predmetmi a nabíjačka by nemala dodávať príliš veľký prúd. Pri dodržaní všetkých pravidiel prevádzky vydrží táto batéria približne rok a pol až dva roky.

    Ak vás odrádza jednoduchý dizajn, mali by ste si dodatočne kúpiť zmršťovaciu. Sada štyroch kusov zvyčajne stojí 140-150 Euro.

    Ako ste už pochopili, ide o jednu z najdostupnejších batérií v našom rebríčku. Nie je prekvapujúce, že sa s ním obchoduje v mnohých internetových obchodoch, zatiaľ čo je oveľa ťažšie kúpiť vyššie uvedené modely.

    Výhody

    • Veľmi vysoký výstupný prúd;
    • Štandardné rozmery;
    • Široká dostupnosť;
    • Dlhá životnosť;
    • Nízke náklady.

    Nevýhody

    • Kapacitu nemožno nazvať záznamom;
    • Neexistuje takmer žiadna ochrana;
    • Žiadna zásuvka na nabíjanie.

    ROBITON 18650-3000 s ochranou

    Hodnotenie: 4.6

    ROBITON 18650-3000 s ochranou

    Výrobca tejto batérie 18650 sa dokonca rozhodol v názve uviesť, že jeho výrobok je chránený. Napriek nízkej cene má batéria ochranu proti prebíjaniu a vybíjaniu. A to je dôležité! Ak sa napríklad včas nevypne výkonné svetlo na bicykli, môže sa batéria Sony vybiť na nulu. Potom ho už nebudete môcť dobíjať. To nie je prípad batérie ROBITON 18650-3000. Nebojí sa lacnej nabíjačky, ktorá nedokáže určiť moment, kedy je batéria úplne nabitá.

    Táto batéria má známy dizajn – na izolácii je logo výrobcu, kapacita a ďalšie technické údaje. Mimochodom, kapacita produktu je 3000 mAh. Nie je to rekord, ale nie je ani nízky. Pokiaľ ide o cenu, v Rusku je to asi 700 Euro. Ukazuje sa, že nákup dvojice batérií bude stáť 1500 Euro, a to aj vrátane dopravy. To sa zdá byť primeraná suma. Pamätajte na powerbanky – 6000 mAh jednotky stoja o niečo menej. No, určite sa nedá pripojiť k baterke.

    Výrobca tvrdí, že túto batériu vyrobil na základe batérií Samsung. Bohužiaľ, vybíjací prúd tu nepresahuje 3,5 A. To je smutné. Nie je vylúčené, že to nestačí pre niektoré obzvlášť výkonné baterky vrátane tých, ktoré sú určené na nočnú cyklistiku. Výrobca však musel ušetriť nejaké peniaze! A nízka úroveň ochrany proti skratu. Izolačná vrstva nebola obzvlášť silná, takže by ste túto batériu nemali vystavovať fyzickej záťaži, hrozí riziko výbuchu alebo len poškodenia batérie.

    Nie je pochýb o tom, že tento výrobok vydrží 300 nabíjacích cyklov. Aj keď budete celé leto bicyklovať v noci, vystačí vám to na niekoľko rokov životnosti batérie. Ak plánujete batérie používať zriedkavejšie, nebudete ich musieť vymieňať vôbec.

    Pravdepodobne najlepšia voľba pre tých, ktorí nechcú míňať veľa peňazí na batérie 18650. Určite nezískate maximálnu úroveň ochrany, ale je ťažké nájsť chybu v ostatných vlastnostiach. Samozrejme, ak nehovoríte o aktuálnom výkone.

    Výhody

    • Existuje aspoň ochrana proti prebíjaniu a nadmernému vybíjaniu;
    • Nie príliš vysoká cena;
    • Slušná kapacita;
    • Nájdete ich v mnohých obchodoch.

    Nevýhody

    • Nie príliš vysoký vybíjací prúd;
    • Žiadny konektor na nabíjanie.

    Panasonic NCR18650B

    Skóre : 4.5

    Panasonic NCR18650B

    Ak si spomeniete na japonské spoločnosti, ktorých batérie sme používali pred 10 – 15 rokmi, okamžite vám napadne značka Panasonic. Batérie, ktoré sa pod nimi distribuovali, boli zvyčajne pomerne lacné a vydržali dostatočne dlho na používanie zariadenia. V súčasnosti je takmer nemožné nájsť takéto batérie. Batérie NCR18650B sú však dostupné v obchodoch.

    Rovnako ako v prípade batérií Sony sú aj tieto batérie sfarbené do zelena. Žiadne logo výrobcu ani iné dizajnové ozdoby – iba pečiatka s technickými a ďalšími informáciami na izolačnej vrstve. Napríklad uvádzaná nominálna kapacita je 3400 mAh. Ide o vynikajúci výsledok, ktorý uspokojí aj majiteľov výkonných bateriek a iných zariadení náročných na energiu. Vypúšťací prúd, ktorý sa môže pohybovať od 1,6 do 6 A, by mal vyhovovať aj týmto ľuďom. Mimochodom, je to prvá hodnota, ktorá vás informuje o tom, že batérie 18650 nie sú vhodné na použitie v „tetrise“ alebo diaľkovom ovládaní – potrebujú batériu s nízkym výstupným prúdom.

    Výrobca upozorňuje, že jeho výrobky by sa mali vkladať do zariadení s regulátorom vybíjania. Problémom modelu Panasonic NCR18650B je, že neobsahuje ochrannú dosku. To znamená, že samotná batéria nie je nijako chránená proti nadmernému vybitiu. Napájací zdroj nerozumie okamihu, kedy je plne nabitý, preto by sa k výberu nabíjačky malo pristupovať s rozumom.

    Je to skrátka najjednoduchšia batéria, ktorú si môžete kúpiť, keď potrebujete ušetriť peniaze. Za jeden kus v Slovenskách obchodoch žiadajú asi 430 Euro. Ale nerobte si nádeje na dlhú životnosť výrobku. Je nepravdepodobné, že by vydržal 300-500 nabíjacích cyklov.

    Výhody

    • Vysoká kapacita;
    • Slušné množstvo vybíjacieho prúdu;
    • Nízke náklady;
    • Štandardné rozmery.

    Nevýhody

    • Neexistuje žiadna ochranná doska;
    • Pre nabíjačku nie je k dispozícii žiadny konektor;
    • Batéria pravdepodobne dlho nevydrží.

    ANSMANN

  • -Ion 2600 mAh 18650
  • Hodnotenie: 4.4

    ANSMANN<li></div><p>-Ion 2600 mAh 18650″ src=“/wp-content/uploads/2023/03/7071666193381-249-.jpg“ height=“421″ title=“ANSMANN</p><li>-Ion 2600 mAh 18650″><p>Výrobky distribuované pod značkou ANSMANN možno považovať za optimálnu voľbu pre úsporu. To však neznamená, že takáto batéria má extrémne nízku cenu. Nie, ruskí online predajcovia si zaň účtujú takmer 800 Euro. Získate však chránenú batériu. Výrobca zaručuje, že jeho výtvor je chránený proti skratu a hlbokému vybitiu. To znamená, že zariadenie s batériou ANSMANN nainštalovanou vo vnútri sa môže poškodiť – je nepravdepodobné, že by došlo k výbuchu alebo aspoň k požiaru. Ochrana proti hlbokému vybitiu umožňuje používať tieto zdroje v zariadeniach bez regulátora napájania – napríklad v lacných baterkách.</p><p>Tu nainštalovaný ochranný obvod tiež zachráni výrobok v prípade preťaženia. To znamená, že ani porucha e-cigarety nebude znamenať, že zakúpené batérie sa budú musieť vyhodiť. Mimochodom, majiteľom takýchto zariadení bude takýto napájací zdroj určite vyhovovať. To naznačuje aj vybíjací prúd, ktorý môže dosiahnuť až 5 A.</p><p>Na čom výrobca ušetril?? V prvom rade sem nezabudoval konektor micro-USB. To znamená, že si budete musieť zaobstarať nabíjačku, ktorá akceptuje batérie veľkosti AA. Najväčším sklamaním batérií ANSMANN 18650 je však kapacita. Tu je to 2600 mAh. Veľmi ďaleko od záznamu, o ktorom sme vám povedali na začiatku tohto hodnotenia. Napriek tomu sa na tento parameter budú môcť sťažovať len majitelia jasných bateriek. Naozaj budú musieť minúť peniaze na niektoré batérie s vyššou kapacitou. Zdá sa, že pre ostatných je vyššie uvedená rezervná kapacita dostatočná.</p><h4>Výhody</h4><ul><li>Veľmi nízka miera samovybíjania;</li><li>Vybíjací prúd môže dosiahnuť 5 A;</li><li>Existuje ochrana proti hlbokému vybitiu a skratu;</li><li>Nebojí sa preťaženia;</li><li>Nie najvyššie náklady;</li><li>Vydrží veľký počet nabíjacích cyklov.</li></ul><h4>Nevýhody</h4><ul><li>Nedostatočný konektor na nabíjanie;</li><li>Nízka kapacita.</li></ul><h3>Rombica NEO X8 18650</h3><p>Hodnotenie: 4.3</p><div style=Rombica NEO X8 18650

    Na začiatku tejto funkcie sme hovorili o batérii 18650, ktorá podporuje nabíjanie cez kábel USB. Ale ten mal veľmi vysokú cenu. Existujú podobné lacnejšie možnosti? Aj keď sa to môže zdať zvláštne, áno. Konektor micro-USB má napájací zdroj Rombica NEO X8 18650. Navyše sa táto batéria dodáva s príslušným káblom! Okrem toho, že mnohí ľudia ho okamžite vyhodia. Ide o to, že drôt je veľmi krátky, asi 10 cm. Iste, túto batériu môžete doslova zavesiť pod nabíjačku, keď je zapojená do zásuvky. Nevyzerá to však esteticky.

    Čím ďalším sa môže táto batéria pochváliť? Prvá vec, ktorá vás napadne, sú náklady. 1000 Euro – to nie je najnižšia cena. Je však nepravdepodobné, že by ste našli ešte cenovo dostupnejšiu batériu 18650 s nabíjacím konektorom, pokiaľ nehovoríte o produktoch známych značiek. Niektorých poteší aj pekný dizajn s „osmičkou“ v batérii. Mimochodom, vedľa technických informácií je logo PCT. To znamená, že je zaručená vysoká kvalita.

    Ako by to malo byť, výrobok má indikátor nabíjania. Informuje vás o úplnom nabití batérie. Túto batériu však môžete mať pripojenú k sieti tak dlho, ako chcete – je chránená proti prebitiu. Je škoda, že výrobca neinformuje o inej ochrane. Nie je vôbec jasné, či je batéria odolná voči skratu? Môže sa používať v zariadeniach, ktoré nemajú regulátor napájania – napríklad v ručných baterkách? Nie, v tomto type baterky možno použiť všetky batérie 18650. Nie všetky sú však chránené proti hlbokému vybitiu, po ktorom môže byť zdroj vyhodený. Skrátka, rád by som získal odpovede na tieto otázky a zbavil sa obáv.

    Bohužiaľ, patrí k najkratším v našom hodnotení. Ak chcete takéto batérie použiť vo výkonnom svetle na bicykel, ktoré osvetlí celý park, 1900 mAh sa nemusí zdať ako dostatočná hodnota. A niektoré e-cigarety budú stačiť, nehovoriac o jednoduchších zariadeniach.

    Pravdepodobne skvelá voľba pre tých, ktorí nemajú špecifickú nabíjačku určenú na použitie s batériami AA. Pokúste sa však nabíjať svoj Rombica NEO X8 18650 pomocou čo najjednoduchšieho sieťového adaptéra. Nepoužívajte výkonnú nabíjačku pre 2A – nie je isté, či zabudovaný ochranný obvod dokáže obmedziť prúd.

    Výhody

    • Cena sa pohybuje od 800 do 1000 Euro;
    • Je tu zásuvka pre nabíjačku;
    • Súčasťou balenia je kábel USB, aj keď veľmi malý;
    • Dlhšia životnosť;
    • Štandardná veľkosť a minimálna hmotnosť.

    Nevýhody

    • Nízka kapacita;
    • Je nepravdepodobné, že by ochranná doska bola kompletná;
    • Nie veľmi vysoký vybíjací prúd.

    Samsung ICR18650-26HM 2600 mAh bez ochrany

    Hodnotenie: 4.2

    Samsung ICR18650-26HM 2600mAh nechránený

    Toto hodnotenie zahŕňa batérie 18650 od renomovaných výrobcov. Všetky sú si však pozoruhodne podobné. Z neznámeho dôvodu sa veľké spoločnosti zdráhajú aktívne propagovať svoju značku na obaloch svojich výrobkov. Ako ste už uhádli, batéria Samsung ICR18650-26HM je tiež jednofarebná. Nie, zmienka o ochrannej známke je prítomná, ale len ako pečiatka medzi ostatnými technickými informáciami.

    Súčasťou tejto batérie nie je žiadna ochranná doska. Ide v podstate len o plán pre nejakú inú spoločnosť, ktorá sa špecializuje na podobné produkty. To však neznamená, že prázdny formulár sa teraz nedá použiť.

    Kapacita tohto produktu je 2600 mAh. Myslím, že to bude stačiť väčšine kupujúcich. Dokonca aj táto cena sa zdá byť astronomická, keď vidíte cenovku. V Slovenskom maloobchode sa tento napájací zdroj predáva len za 270 Euro! Jediná škoda je, že si musíte kúpiť špeciálnu nabíjačku na batérie AA. Snažte sa kúpiť kvalitný model s ventilátorom, inak sa môžete stretnúť s prehrievaním. Ak všetko pôjde dobre, môžete očakávať, že batériu nabijete za 2,5 až 3 hodiny.

    Výrobca ubezpečuje, že jeho výtvor vydrží približne 800 nabíjacích cyklov. Myslíme si, že z toho vyplýva, že po tomto počte cyklov batéria úplne stratí svoju kapacitu. Domnievame sa, že k určitým stratám začína dochádzať po 150-200 cykloch. Aj to je však prijateľný počet.

    O takomto lacnom zdroji napájania sa toho nedá veľa povedať. Ide o najjednoduchšiu batériu, ktorej existencia je odôvodnená veľmi nízkou cenou. Ak máte možnosť minúť väčšiu sumu, je lepšie zvážiť robustnejšiu batériu. O mnohých z nich sme vás informovali z určitého dôvodu.

    Výhody

    • Veľmi dlhá životnosť;
    • Vybíjací prúd môže dosiahnuť až 5,2 A;
    • Veľmi nízka miera samovybíjania;
    • Minimálna cena.

    Nevýhody

    • Kapacita predsa len nebude vyhovovať každému;
    • Nemá zásuvku micro-USB;
    • Žiadne bezpečnostné funkcie.

    Bright Light YLP SA1826 18650 2600 mAh

    Hodnotenie: 4.1

    Bright LIGHT YLP SA1826 18650 2600 mAh

    Batérie s Slovenskou značkou sa nedávno začali objavovať na virtuálnych pultoch internetových obchodov. Niektoré z nich sú navyše dodávané v balení, kde je väčšina informácií v angličtine. To naznačuje, že výrobca má v úmysle predávať svoj výrobok nielen v Rusku, ale aj v zahraničí. Napríklad Bright Light YLP SA1826 bude určite žiadaný aj v iných krajinách. Táto batéria sa predáva len za 500-650 Euro. Pre obyvateľa Španielska sú to drobné! Najlepšie zo všetkého je, že za tieto peniaze dostanete batériu s nabíjacím konektorom! To znamená, že nemusíte hľadať nabíjačku určenú pre batérie AA. Stačí akýkoľvek sieťový adaptér s káblom USB. Kontrolka na jednom konci ukazuje, či je batéria plne nabitá. K batérii sa nedodáva žiadny kábel, ale nezdá sa, že by to bol problém.

    Výrobca bohužiaľ neuvádza, akú ochranu má táto batéria. Môžete si však byť istí, že existuje ochrana proti prebíjaniu – inak by nemalo zmysel dávať tejto batérii port micro-USB. Ostatné bezpečnostné prvky však nemusia byť. To znamená, že batériu musíte používať opatrne v baterkách a iných zariadeniach, ktoré nemajú kontrolu vybíjania.

    Kapacita produktu je 2600 mAh. Opäť to nie je rekord, ale za túto cenu je to celkom znesiteľné. Zdá sa, že aj táto kapacita by mala stačiť na to, aby táto baterka svietila celú noc, bez ohľadu na to, aký má výkon.

    Dĺžka batérie 70 mm. Priemer je menší ako 18,6 mm. Bohužiaľ, výrobca neuvádza iba použitú technológiu ochrany. Nepovie vám ani to, aký je vybíjací prúd. Nie je však nízkokapacitná, pretože batérie 18650 sú určené výhradne pre baterky, elektronické cigarety a iné výkonné zariadenia. Výrobca píše o životnosti. Používateľa čaká približne 500 nabíjacích cyklov; až po tomto počte sa kapacita zmenší na neprijateľnú hodnotu.

    Takže toto je domáca batéria. Pravdepodobne najlepšia voľba pre tých, ktorí to ešte nevyskúšali v podnikaní. Je možné, že v budúcnosti budete chcieť výkonnejší model s rekordnou kapacitou a zvýšeným výstupným prúdom. Je však možné mať aj batériu, ktorá vydrží dlhé roky.

    Výhody

    • Na nabíjanie je zabudovaná zásuvka;
    • Nízke náklady;
    • Dlhá životnosť;
    • Nájdete ich v mnohých obchodoch.

    Nevýhody

    • Nie je to veľmi vysoká kapacita;
    • Zväčšenie dĺžky o 4-5 mm;
    • Kapacita niektorých kópií nezodpovedá deklarovanej;
    • Niekoľko ochranných opatrení.

    Záver

    Tu je zoznam najlepších batérií 18650. Nezabudnite, že nie všetky zariadenia podporujú používanie takýchto batérií. Napríklad inteligentné váhy, o ktorých nedávno hovorila spoločnosť Expertology, sú väčšinu času v pohotovostnom režime, takže ich výrobcovia odporúčajú používať bežné batérie. Skrátka, pred inštaláciou batérií si prečítajte návod na obsluhu.

    Hodnotiť článok
    ( Zatiaľ žiadne hodnotenia )
    Build Buildgans

    Zdravím vás všetkých! Som Build Buildgans a som nadšený, že môžem svoju vášeň pre opravy a inštalácie zariadení zdieľať s vami. Ako autor na tejto webovej stránke ma hnala moja láska k technológii a túžba pomáhať ostatným pochopiť a riešiť problémy týkajúce sa zariadení.

    Vybudova.info - výstavba a opravy, dacha pozemok, byt a vidiecky dom, užitočné tipy a fotografie
    Comments: 1
    1. Lucia Michalíková

      Aké sú hlavné rozdiely medzi týmito 9 najlepšími 18650 batériami a ktorá z nich by ste odporučili pre bežné použitie v elektronických zariadeniach? Ďakujem.

      Odpovedať
    Pridať komentáre