...

12 najlepších tabletov do 7000 €

*Prehľad toho najlepšieho podľa redakcie. Informácie o výberových kritériách. Tento materiál je subjektívny, nie je určený ako reklama a nepredstavuje sprievodcu nákupom. Pred kúpou sa poraďte s odborníkom.

Chcete svoje dieťa niečím zamestnať? Dajte mu tabletu. Toto zariadenie vám umožní tráviť čas s kreslenými filmami a naučiť sa niečo nové zo vzdelávacej aplikácie. Tablet PC sa vám môže hodiť. Môžete ho použiť napríklad na čítanie časopisov a kníh. Za takéto zariadenie nemusíte utrácať veľa peňazí. Stručne povedané, pozrime sa na najlepšie tablety spomedzi tých, ktoré sa predávajú za 7000 Euro alebo o niečo lacnejšie.Tento prehľad je založený na analýze technických špecifikácií tabletov na stránke http://rankqua

  • /.

    Hodnotenie najlepších tabletov do 7000 Euro

    Nominácia miesto názov výrobku cena
    Hodnotenie najlepších tabletov do 7000 Euro 1 Samsung Galaxy Tab A 8.0 SM-T290 32Gb 8 490 €
    2 Huawei Mediapad T3 7.0 16Gb 3G 5 799 €
    3 Lenovo Tab 4 TB-7504X 1Gb 16Gb 7 530 €
    4 BQ 1022L Armor PRO 5 650 €
    5

    Restigio Grace PMT3201 4G

    6 710 €
    6 DIGMA CITI 8589 3G 4 690 €
    7

    Grace PMT3758D 3G

    4 490 €
    8 BQ 7040G Pôvab Plus 4 155 €
    9 DIGMA CITI 7591 3G 4 990 €
    10 Irbis TZ878 5 090 €
    11 DIGMA Plane 7594 3G 3 590 €
    12 Irbis TZ757 3 942 €

    Samsung Galaxy Tab A 8.0 SM-T290 32Gb

    Hodnotenie: 4.7

    SAMSUNG GALAXY TAB A 8.0 SM-T290 32GB

    Musí to byť jeden z najpopulárnejších tabletov medzi počítačmi so systémom Android. Juhokórejská spoločnosť sa snažila vybaviť svoj výtvor dobrými vlastnosťami, ale bez toho, aby bola jeho cena mimoriadne vysoká. Napríklad „tablet“ obdarila trvalou pamäťou s kapacitou 32 GB. Nie každý tablet za 7000 Euro sa môže pochváliť týmto! K dispozícii je aj slot na kartu microSD!

    Stav rozpočtu neumožnil tabletu získať úžasnú obrazovku. Namiesto toho používa štandardný 8-palcový panel LCD s rozlíšením 1280×800 pixelov. Rám okolo neho je veľmi široký. Nad displejom sa nachádza predná kamera. Jeho rozlíšenie je len 2 megapixely, takže na fotenie selfie radšej zabudnite – tento modul je určený len na videohovory. Čo sa týka hlavného fotoaparátu, ten je o niečo zaujímavejší – jeho rozlíšenie je 8 megapixelov.

    Hlavnou výhodou tejto verzie tabletu Samsung Galaxy Tab A 8.0 je, že bol vydaný relatívne nedávno. Tým získal operačný systém Android 9.0, ktorý pravdepodobne nebude zastaraný aspoň v najbližších dvoch alebo troch rokoch. A Juhokórejčania poskytli „tabletu“ veľmi výkonný štvorjadrový procesor, ktorého takt dosahuje 2000 MHz. A iba 2 GB pamäte RAM ukazuje stav tohto modelu. Mimochodom, modul Wi-Fi, ktorý podporuje iba štandard 802, tiež hovorí za všetko.11n. S takouto obrazovkou však nie je potrebná vyššia rýchlosť internetového pripojenia.

    Čím ďalším sa môže tento tablet pochváliť? Bluetooth 4.2, ktorý sa používa na pripojenie bezdrôtovej náhlavnej súpravy. Prítomnosť 3,5 mm audio konektora, ktorý v drahších modeloch chýba. A vysokokapacitná batéria. A z nainštalovaného softvéru možno poznamenať „Detský režim. Jeho prítomnosť naznačuje, že je dobrou voľbou pre mnohých rodičov.

    Výhody

    • Kovové puzdro;
    • Detský režim je prítomný;
    • Slušná výdrž batérie;
    • Relatívne dobrý zadný fotoaparát;
    • Dobré množstvo interného úložiska;
    • Možnosť inštalácie pamäťovej karty;
    • Nová verzia operačného systému;
    • Výkonný procesor;
    • Používa sa konektor USB typu C.

    Nevýhody

    • Predný fotoaparát pravdepodobne nikoho neuspokojí;
    • Rozlíšenie displeja je nízke;
    • Niekoľko RAM;
    • Žiadny slot na kartu SIM.

    Huawei Mediapad T3 7.0 16Gb 3G

    Hodnotenie: 4.6

    HUAWEI MEDIAPAD T3 7.0 16GB 3G.webp

    Používanie tabletu kdekoľvek v metre alebo vo vlaku? V tomto prípade budete potrebovať kompaktný model. Musí sa vám napríklad páčiť tablet Huawei Mediapad T3 7.0. Ako už môžete vytušiť z jeho názvu, je vybavený 7-palcovým displejom. Tento „tablet“ by sa mal bez problémov zmestiť do vnútorného vrecka bundy a v batohu sa môže stratiť.

    O zamýšľanom použití zariadenia svedčí slot na kartu SIM. To znamená, že môžete byť súčasťou globálneho webu, aj keď ste mimo domova. Tento model však patrí do rozpočtového segmentu, takže nedostal modul LTE. Rýchlosť sietí 3G však často stačí na stiahnutie webovej stránky alebo počúvanie hudby online. A pre viac tento druh gadgetu sa používa len zriedka.

    Ak sa vrátime k displeju, je pozoruhodné, že bol vytvorený technológiou IPS. Takže sa môžete spoľahnúť na maximálne pozorovacie uhly. Rozlíšenie je 1024×600 pixelov. Nie je toho veľa, takže krásne zobrazenie fotografií nedúfam, že zabudnete na pohodlné čítanie časopisov.

    Prácu zariadenia zabezpečuje štvorjadrový procesor Spreadtrum SC7731G. Taktovacia frekvencia tohto čipu nepresahuje 1300 MHz. Znalci vám hneď povedia, že s týmto nastavením nemôžete hrať žiadne moderné hry. Naozaj by ste sa v týchto projektoch nemali spoliehať na maximálnu grafiku. Ale aby sme boli spravodliví, žiadny tablet za 7000 Euro nie je herný tablet.

    Okrem procesora sa pod telom „pilulky“ nachádza 16 GB trvalej a 1 GB pamäte RAM. Minimum. Som rád, že výrobca nezabudol na slot pre pamäťovú kartu, pretože bez neho nemôžete robiť.

    Použitý operačný systém je Android 7.0. Prístup na internet sa poskytuje nielen prostredníctvom sietí 3G, ale aj cez Wi-Fi 802.11n. Medzi bezdrôtové funkcie patrí aj Bluetooth 4.0. Na ostatných komponentoch sa výrobca rozhodol ušetriť. Nie je tu žiadny svetelný senzor a gyroskop bol odstránený – zostal len akcelerometer. Na pripojenie nabíjačky sa používa zásuvka micro-USB, ktorá sa čoskoro bude zdať archaická. Pokiaľ ide o kamery, je lepšie sa o nich nezmieňovať.

    Huawei Mediapad T3 7 napriek svojmu rozpočtovému statusu.0 dostal kovové telo. Tablet váži 265 g. Pomerne dosť, najmä keď si uvedomíte, že používa batériu s kapacitou 4100 mAh.

    Výhody

    • Je tu slot na pamäťovú kartu;
    • Inštalácia karty SIM je možná;
    • Maximálne pozorovacie uhly;
    • K dispozícii je 3,5 mm audio konektor;
    • Používa sa kovový plášť;
    • Nie príliš veľká veľkosť a hmotnosť.

    Nevýhody

    • Nechutné kamery;
    • Používa sa konektor micro-USB;
    • Málo pamäte RAM a trvalej pamäte;
    • Nie príliš výkonný procesor;
    • Nízke rozlíšenie obrazovky;
    • Navigácia GPS je energeticky veľmi náročná.

    Lenovo Tab 4 TB-7504X 1Gb 16Gb

    Hodnotenie: 4.5

    LENOVO TAB 4 TB-7504X 1GB 16GB.webp

    Ďalší veľmi kompaktný tablet. Tento produkt čínskej spoločnosti má tiež 7-palcový displej vyrobený technológiou IPS. Ale na pohodlné sledovanie filmov a videí je to o niečo lepšie. Je to spôsobené tým, že jeho rozlíšenie je 1280×720 pixelov.

    Zdá sa, že takáto obrazovka mala Číňanov prinútiť šetriť na iných komponentoch. Ale takmer to necíti. Tu je umiestnené rovnaké množstvo pamäte RAM a pamäte. A nie je ich oveľa menej? Použitý procesor je MediaTek MT8735, ktorý má štyri jadrá s taktom 1300 MHz. Samozrejme, nezabudlo sa ani na slot pre pamäťovú kartu. Existuje aj možnosť používať kartu SIM. Dokonca aj dve! Je dôležité, aby tablet podporoval nielen siete 3G, ale aj 4G! Mnohí kupujúci ocenia aj možnosť hovoriť na tabletovom počítači, ako keby to bol bežný telefón.

    Medzi bezdrôtové moduly v tablete patrí Bluetooth 4.0 a Wi-Fi 802.11n. Stručne povedané, bezdrôtová náhlavná súprava sa pripojí bez akýchkoľvek problémov, pretože sa neočakáva, že sa vyskytnú a v interakcii so smerovačom. Zariadenie sa môže pochváliť aj akcelerometrom, svetelným senzorom a senzorom priblíženia. Chýba len gyroskop, ale je to tak lacný tablet a nie je potrebné.

    Tento model je vybavený systémom Android 7.0 a batériu s kapacitou 3500 mAh. Pripojenie k sieťovému adaptéru zabezpečuje port micro-USB. 3,5 mm audio konektor je prítomný. Hodí sa v prípade, že chcete počúvať FM-rádio. A aj v iných prípadoch, keďže osamelý reproduktor tu neznie najlepšie.

    Na rozdiel od vyššie uvedeného modelu má Lenovo Tab 4 TB-7504X iba plastový kryt. Zariadenie váži menej ako 260 g, čo vám umožňuje ľahko držať tablet v jednej ruke veľmi dlhý čas.

    Výhody

    • Je tu slot na pamäťovú kartu;
    • Môžete vložiť dve karty SIM;
    • K dispozícii v režime mobilného telefónu;
    • Maximálne pozorovacie uhly;
    • Rádio FM je prítomné;
    • Nezabudnite na 3,5 mm audio konektor;
    • Relatívne malé rozmery a hmotnosť.

    Nevýhody

    • Nie príliš výkonný procesor;
    • Málo pamäte RAM a trvalej pamäte;
    • Používa port micro-USB.

    BQ 1022L Armor PRO

    Hodnotenie: 4.4

    BQ 1022L ARMOR PRO.webp

    Jedinečný tablet, ktorý sa dodáva s puzdrom. A nie len tak s hocikým! Ochranné príslušenstvo môže mať značkový vzor. Na puzdre môže byť zobrazený tachometer, motorka, futbalová lopta, tank a mnoho ďalších predmetov. Viac ako tucet možností na výber!

    Je veľmi dôležité, aby bol BQ 1022L Armor PRO nový. To znamená, že tablet dostal operačný systém Android 9.0. Je nepravdepodobné, že by ste niekedy potrebovali novšiu verziu. Produkt sa môže pochváliť aj slušnou pamäťou. 2 GB pamäte RAM umožňuje, aby sa zariadenie nespomalilo, keď prepínate z jednej aplikácie na druhú, no a 16 GB interného úložiska je určených pre približne dve desiatky ďalších programov. Hudba a videá by mali byť uložené na pamäťovej karte.

    Tablet je založený na nízkorozpočtovom štvorjadrovom procesore Spreadtrum SC9832. Tento čip pracuje s taktom 1400 MHz. Je potešujúce, že tento výkon je dostatočný na spracovanie obrazu s rozlíšením 1280×800 pixelov. Aplikácie tretích strán vám však stále budú spôsobovať pravidelné oneskorenie. Ak sa nimi nechcete zaoberať, potrebujete drahšie zariadenie..

    Tu umiestnený displej má uhlopriečku 10,1 palca. To znamená, že zariadenie budete používať hlavne doma. Obrazovka je vyrobená technológiou IPS, ktorá vám umožní vychutnať si film aj vo dvoch, pretože displej má maximálne pozorovacie uhly. Skvele sa hodí aj na čítanie časopisov uložených vo formáte PDF.

    Podobne ako niektoré iné zariadenia v našom prehľade, aj BQ 1022L Armor PRO podporuje siete LTE. Rozumie aj technológii Bluetooth 4.0 a Wi-Fi 802.11n. Pokiaľ ide o káblové rozhrania, tablet má len konektory micro-USB a „3,5 mm.

    Najsmutnejšie na tom sú senzory. Tabletový počítač má iba akcelerometer. Medzi nevýhody patrí aj fotoaparát, ktorý sníma s hroznou kvalitou. Použitá batéria je však celkom dobrá – má kapacitu 8000 mAh. Ale kvôli tomuto parametru sa „tableta“ ukázala byť príliš ťažká – 625 gramov. A to s najľahším plastovým telom!

    Výhody

    • Dlhá výdrž batérie;
    • Maximálne pozorovacie uhly;
    • Dobré rozlíšenie obrazovky;
    • K dispozícii je 3,5 mm audio konektor;
    • Bola zavedená podpora LTE;
    • Je tu slot na pamäťovú kartu;
    • Je nainštalovaná najnovšia verzia operačného systému;
    • Dodáva sa s puzdrom.

    Nevýhody

    • Veľmi veľké rozmery a hmotnosť;
    • Používa port micro-USB;
    • Príšerné fotoaparáty;
    • Procesor nemožno označiť za mimoriadne výkonný;
    • Niekoľko senzorov.

    Grace PMT3201 4G

    Hodnotenie: 4.3

    PRESTIGIO GRACE PMT3201 4G

    Ďalší tablet, ktorý podporuje prenos dát prostredníctvom sietí LTE. Tento model má tiež 10,1-palcovú obrazovku, čo ho robí pomerne veľkým. Je nepravdepodobné, že by ste tento gadget použili vo verejnej doprave. Ak však idete do krajiny, tam je užitočná SIM karta nainštalovaná v tablete.

    Displej je vyrobený technológiou IPS. Jeho rozlíšenie nemožno označiť za nízke – má 1280×800 pixelov. To by sa však nemalo považovať za osobitnú výhodu zariadenia. Skutočnosť, že spracovať obrázok s takýmto rozlíšením nainštalovaný tu procesor je veľmi ťažké. Nie je to prekvapujúce, keďže ide o skromný MediaTek MT8735, taktovaný na nie viac ako 1000 MHz. V dôsledku toho sa budete pravidelne stretávať s výrazným spomalením, a to aj v samotnom operačnom systéme Android 7.0. Prípad však zvyčajne nepríde k podráždeniu, ktoré by malo byť vďačné za 2 GB pamäte RAM. Pokiaľ ide o trvalú pamäť, výrobca vyčlenil 16 GB. Bez karty microSD sa nezaobídete.

    Zariadenie Grace PMT3201 4G možno používať na telefonovanie v mobilných sieťach. Preto tento model podporuje inštaláciu dvoch kariet SIM. Miniaplikácia obsahuje aj rozhranie Bluetooth 4.0 a Wi-Fi 802.11n. Prvý možno použiť na pripojenie bezdrôtovej náhlavnej súpravy. To však neznamená, že v tablete chýba 3,5 mm audio konektor. Okrem iného bude užitočný na počúvanie FM-rádia. Port micro-USB sa používa na pripojenie sieťového adaptéra.

    Zostáva dodať, že tablet dostal kapacitu batérie 6000 mAh a hmotnosť zariadenia bola 545 g.

    Výhody

    • Nezabudnite na 3,5 mm audio konektor;
    • Môže sa používať v režime mobilného telefónu;
    • Podporuje siete 4G;
    • FM-rádio je prítomné;
    • Pomerne vysoké rozlíšenie obrazovky;
    • Maximálne pozorovacie uhly;
    • K dispozícii je slot na pamäťovú kartu.

    Nevýhody

    • Veľmi zlé fotoaparáty;
    • Slušná veľkosť a hmotnosť;
    • Zabudovaný konektor micro-USB;
    • Niekoľko senzorov;
    • Veľmi slabý procesor.

    DIGMA CITI 8589 3G

    Hodnotenie: 4.3

    DIGMA CITI 8589 3G.webp

    Ďalší veľmi lacný tablet vybavený slotom na kartu SIM. Je však potrebné urobiť len jednu vec. Áno, a LTE-modul tu nie je, používateľ sa bude musieť uspokojiť s 3G-sieťami. Rýchlejší prenos dát by bol fajn! Mnohí kupujúci budú nepochybne leniví vložiť SIM kartu, pretože 8-palcová obrazovka naznačuje pravidelné používanie tabletu niekde mimo domova.

    Tu umiestnený displej bol vytvorený pomocou technológie IPS. O jeho hlavnej výhode už viete. Rozlíšenie obrazovky je 1280×800 pixelov. Operačný systém Android 9 je zodpovedný za to, čo sa na ňom deje.0. Prácu zabezpečuje štvorjadrový procesor MediaTek MT8321 s taktom až 1300 MHz.

    Pod telom zariadenia sa nachádza 16 GB trvalej a 2 GB pamäte RAM. Ide o optimálnu veľkosť vzhľadom na cenu. Bez pamäťovej karty sa v žiadnom prípade nezaobídete. Tablet je schopný uložiť maximálne 64 gigabajtov, čo bude väčšine zákazníkov stačiť.

    Ak hovoríme o bezdrôtových moduloch, tablet má svoju obvyklú sadu: okrem 3G je Bluetooth 4.0 a Wi-Fi 802.11n. A nemá takmer žiadne senzory – k dispozícii je len akcelerometer. Starnúci konektor micro-USB sa používa na pripojenie sieťového adaptéra. A ak chcete zvuk prehrávať cez bežné slúchadlá, na pomoc vám príde 3,5 mm audio konektor.

    Off-line pracovný tablet DIGMA CITI 8589 3G poskytuje kapacitu batérie 3500 mAh. Hmotnosť zariadenia je 320 g. Tolerovateľné parametre aj pre prípady, keď si tablet kúpite na pravidelné používanie v podzemí.

    Výhody

    • Nie je taká veľká veľkosťou ani hmotnosťou;
    • Slušné rozlíšenie displeja;
    • Maximálne pozorovacie uhly;
    • K dispozícii je 3,5 mm audio konektor;
    • Je tu podpora pre 3G;
    • Nezabudnite na slot na pamäťovú kartu;
    • Používa novšiu verziu operačného systému.

    Nevýhody

    • Zabudovaný konektor micro-USB;
    • Nie príliš dlhá výdrž batérie;
    • Chcel by som výkonnejší procesor;
    • Nechutný fotoaparát.

    Grace PMT3758D 3G

    Hodnotenie: 4.2

    PRESTIGIO GRACE PMT3758D 3G.webp

    Tento tablet má tiež 8-palcový displej. Je však o niečo väčší ako práve skontrolované zariadenie. Je to spôsobené mierne širším rámom okolo obrazovky. Inak je tablet veľmi podobný svojmu konkurentovi. Aj tu je podpora siete 3G a jej fotoaparáty sú rovnako ohavné. Aj cena prístroja je približne rovnaká – často ho môžete získať už za 5 tisíc. Euro.

    Operačný systém v tomto zariadení je ôsma verzia systému Android. Štvorjadrový procesor taktovaný na 1 300 MHz odvádza celkom dobrú prácu pri vykresľovaní rozhrania. V aplikáciách tretích strán sa však môže vyskytnúť spomalenie. Nemôžete s tým nič urobiť. Predovšetkým 1 GB pamäte RAM prináša vlastné obmedzenia. Po druhé, čip je mimoriadne náročný na prácu v zariadení s rozlíšením obrazovky 1280×800 pixelov. Mimochodom, displej je vyrobený technológiou IPS, takže s pozorovacími uhlami nie je veľký problém.

    Čo ešte tento model má? 16 GB trvalej pamäte. Zásuvka na kartu MicroSD. Podpora sietí Bluetooth 4.0 a Wi-Fi 802.11n. A, samozrejme, akcelerometer. Žiaľ, nie je tu gyroskop a svetelný senzor. Jej nedostatok pocítite najmä vtedy, keď sa tablet používa mimo domova.

    Inak je všetko štandardné. Aby bol gadget čo najľahší, výrobca znížil kapacitu batérie na 3800 mAh. Sieťový adaptér sa pripája k známemu a nie veľmi spoľahlivému konektoru micro-USB. No, slúchadlá sú pripojené k 3,5 mm audio konektoru.

    Výhody

    • Malé rozmery a hmotnosť;
    • Má 3,5 mm audio konektor;
    • Podpora 3G je implementovaná;
    • Možnosť práce v režime mobilného telefónu;
    • Rozlíšenie obrazovky nie je zlé;
    • Maximálne pozorovacie uhly;
    • Podporovaná je dokonca aj 128GB pamäťová karta;
    • Verzia operačného systému sa nedá nazvať zastaranou.

    Nevýhody

    • Nie príliš dlhá výdrž batérie;
    • Používa port micro-USB;
    • Veľmi málo senzorov;
    • Príšerný fotoaparát;
    • Slabý procesor;
    • Malá pamäť RAM.

    BQ 7040G Pôvab Plus

    Hodnotenie: 4.1

    BQ 7040G CHARM PLUS.jpeg

    Ďalší tabletový počítač predávaný za veľmi nízku cenu. V mnohých obchodoch ho môžete získať už za 4k. Euro! Zároveň sa zariadenie ukázalo ako veľmi pekné. Na jeho plastovom tele sa našlo miesto pre pomerne kvalitný 7-palcový IPS displej, ktorého rozlíšenie je 1280×800 pixelov. Mnohí zákazníci sú nadšení zo sledovania videí na tejto obrazovke!

    Tento tablet si najviac zamilujú deti. Nebudú zmätení pomalosťou, ktorá sa v určitých momentoch nevyhnutne vyskytne. Ani 2 GB pamäte RAM vás nezachránia. Bohužiaľ sa zdá, že operačný systém Android 9.0 veľmi chýba výkon štvorjadrového procesora, ktorý je tu nainštalovaný. Koniec koncov, 1300 MHz je dosť nízky takt, najmä podľa dnešných štandardov.

    Pod telom miniaplikácie sa nachádza aj 16 GB trvalej pamäte. Sú určené najmä na inštaláciu aplikácií. Súbory médií sa odporúčajú prevziať na pamäťovú kartu. Mimochodom, môžete to robiť priamo vonku, pretože produkt podporuje siete 3G! Zaujímavosťou je, že má až dva sloty na karty SIM! Prístup k celosvetovej sieti je možný aj prostredníctvom siete Wi-Fi 802.11n. Pripojenie je bezdrôtové cez Bluetooth 4.2.

    V opačnom prípade tento tablet pravdepodobne neprekvapí. Má 3,5-palcový audio konektor. Synchronizácia s počítačom a pripojenie portu sieťového adaptéra micro-USB. O fotoaparátoch je lepšie sa nezmieňovať, pretože ich rozlíšenie je 2 a 0,3 megapixela. A senzory tu takmer chýbajú – je tu len akcelerometer. Hmotnosť tablety je 260 g. Úprimne povedané, je to trochu veľa, pretože používa veľmi skromnú batériu s kapacitou nie viac ako 2800 mAh.

    Výhody

    • Veľmi malé rozmery a hmotnosť;
    • Má 3,5 mm audio konektor;
    • Slušné rozlíšenie displeja;
    • Maximálne pozorovacie uhly;
    • Podporuje mobilný internet;
    • Je tu slot na pamäťovú kartu;
    • Je nainštalovaná najnovšia verzia operačného systému.

    Nevýhody

    • Krátka výdrž batérie;
    • Používa sa port micro-USB;
    • Veľmi málo senzorov;
    • Slabý procesor;
    • Jednoduchý fotoaparát.

    DIGMA CITI 7591 3G

    Hodnotenie: 4.1

    DIGMA CITI 7591 3G.webp

    Mnoho ľudí si kupuje tablet na používanie v metre a iných prostriedkoch verejnej dopravy. V tomto prípade potrebujete ľahké zariadenie, ktorého uhlopriečka displeja nepresahuje 7 palcov. Ako DIGMA CITI 7591 3G. Tento gadget sa môže pochváliť displejom IPS, takže sa môžete spoľahnúť, že nedôjde k žiadnemu skresleniu obrazu bez ohľadu na to, z akého uhla sa naň pozeráte. Rozlíšenie obrazovky je 1280×800 pixelov. To stačí na to, aby ste si užili film alebo animovaný film.

    Tento model je úplne odlišný od väčšiny ostatných tabletov preskúmaných v tejto recenzii. To, že má 32 GB trvalej pamäte! Mnohí kupujúci ani nevložia kartu microSD, hoci takáto možnosť existuje. Čo sa týka pamäte RAM, nie je to veľa, len 2 GB. Čiastočne z tohto dôvodu budete z času na čas pozorovať pomalosť. Je to spôsobené aj použitým procesorom, ktorým je jednoduchý štvorjadrový MediaTek MT8321. Jeho taktovací frekvencia nepresahuje 1300 MHz.

    Tablet je rád, že má operačný systém Android 9.0. Pripojenie k internetu je cez Wi-Fi 802.11n a 3G. Mimochodom, sú tu dva sloty na kartu SIM. Na volania možno používať aj mobilné siete. Zariadenie podporuje aj rozhranie Bluetooth 4.0.

    Puzdro na tablet má tradične miesto pre 3,5 mm audio konektor a port micro-USB. Prvý z nich sa dá použiť na počúvanie rádia FM. Pokiaľ ide o druhú, najčastejšie sa bude používať na dobíjanie batérie, ktorej kapacita bohužiaľ nepresahuje 2800 mAh.

    Výhody

    • Skromné rozmery a hmotnosť;
    • Nezabudlo sa ani na obvyklý audio konektor;
    • Solídne množstvo trvalej pamäte;
    • FM-rádio je prítomné;
    • Môže sa používať ako mobilný telefón;
    • Mobilný internet je podporovaný;
    • Je tu slot na pamäťovú kartu;
    • Je nainštalovaná najnovšia verzia systému Android.

    Nevýhody

    • Veľmi málo senzorov;
    • Krátka výdrž batérie;
    • Používa sa slabý procesor;
    • Zabudovaný konektor micro-USB;
    • Nechutný fotoaparát.

    Irbis TZ878

    Hodnotenie: 4.0

    IRBIS TZ878

    Tento tablet je o niečo väčší ako mnohé iné tablety v našom prehľade. Na prednom paneli má 8-palcový displej. V tomto ohľade má zariadenie hmotnosť 320 gramov. Hmotnosť vám stále umožňuje používať „tabletu“ v podzemí, ale nemôžete ju dlho držať v jednej ruke.

    Ak sa vrátime k obrazovke, nemožno nespomenúť skutočnosť, že bola vyrobená technológiou IPS. To znamená, že tablet môžete nakloniť ľubovoľným spôsobom a farby nebudú skreslené. Rozlíšenie je 1280×800 pixelov.

    Najviac tento model poteší trvalou pamäťou. Jeho kapacita dosiahla 32 GB. A možno ho doplniť kartou microSD, ktorú odporúčame na sťahovanie všetkých druhov mediálnych súborov. Je len škoda, že množstvo pamäte RAM nie je väčšie ako 2 GB, kvôli čomu pri spustení veľkého počtu aplikácií môžu nastať problémy. Ešte väčším sklamaním je však procesor, ktorý tu používa čip od spoločnosti MediaTek, taktovaný len na 1100 MHz.

    Toto zariadenie má niekoľko slotov na karty SIM. V takom prípade možno zariadenie používať na telefonovanie v mobilných sieťach. Podporuje aj LTE, ktoré umožňuje sťahovať súbory veľmi vysokou rýchlosťou. Ak nie je pripojený mobilný internet, môžete použiť Wi-Fi 802.11n. Na prenos zvuku do náhlavnej súpravy pomocou 3,5-milimetrového audio konektora alebo Bluetooth 4.0. Mimochodom, káblové slúchadlá vám umožnia aktivovať FM rádio!

    V ostatných prípadoch ide o typický rozpočtový tablet. Má port micro-USB, ktorý mnohí považujú za zastaraný. Kapacita inštalovanej batérie sa zvyšuje na 4000 mAh, čo nemožno považovať za žiadnu neprimeranú hodnotu. O fotoaparátoch sa nedá ani hovoriť – oba majú mizerné dvojmegapixelové rozlíšenie. Niekto iný bude sklamaný nedostatkom populárnych senzorov – výrobca ušetril len na akcelerometri.

    Výhody

    • Nepoužíva sa zvlášť stará verzia operačného systému;
    • Veľké množstvo trvalej pamäte;
    • K dispozícii je slot na kartu microSD;
    • Slušné rozlíšenie displeja;
    • Pozorovacie uhly sú maximálne;
    • Podporovaný je štandard LTE;
    • Môžete hovoriť v mobilných sieťach;
    • Nezabudlo sa ani na 3,5 mm audio konektor;
    • Rádio FM je prítomné.

    Nevýhody

    • Veľmi slabý procesor;
    • Príšerné fotoaparáty;
    • Veľmi málo senzorov;
    • Používa port micro-USB.

    DIGMA Plane 7594 3G

    Hodnotenie: 3.9

    DIGMA PLANE 7594 3G.webp

    Jeden z najlacnejších tabletov v našej ponuke. V niektorých obchodoch si ho môžete kúpiť už za 3 tisícky. Malá suma peňazí! Netreba pripomínať, že z tohto dôvodu sa zariadenie dočkalo mnohých vážnych zjednodušení? Nie všetko je však také smutné, ako sa môže zdať.

    Výrobca ušetril najviac peňazí na obrazovke. Je vyrobený technológiou IPS, ale jeho rozlíšenie je len 1024×600 pixelov. Sledovanie videa na takomto displeji už nie je tak zaujímavé. Pokiaľ to nie je niečo, čo robí dieťa. Zariadenie môžete používať aj na čítanie kníh – 7″ obrazovka je v tomto smere takmer dokonalá.

    Ďalším spôsobom, ako ušetriť peniaze pri výrobe týchto zariadení, je zabudovanie nízkokapacitnej batérie. To tvorcovia DIGMA Plane 7594 3G plne využil. Kapacita inštalovanej batérie je len 2000 mAh. smiešne! Bohužiaľ, toto je hlavná nevýhoda „pilulky“, proti ktorej sa strácajú takmer všetky výhody vrátane veľmi nízkej ceny.

    Takže, čo vás poteší s týmto modelom? Predovšetkým operačný systém. Má nainštalovanú deviatu verziu systému Android, ktorá v najbližších rokoch určite nezastará. Zariadenie má tiež 2 GB pamäte RAM a 16 GB trvalej pamäte, čo nemožno nazvať nedostatočným množstvom. Nezabudlo sa tu ani na slot pre kartu microSD. Niektoré z nich budú využívať aj možnosť prenosu údajov cez siete 3G. Mnohým však bude stačiť Wi-Fi 802.11n. K dispozícii je modul Bluetooth 4.0, ktorá umožňuje pripojenie bezdrôtovej náhlavnej súpravy. Ak máte iba bežnú náhlavnú súpravu, potom sa vám bude hodiť 3,5 mm konektor. Na dobíjanie batérie môžete použiť micro-USB.

    Pokiaľ ide o procesor, je tu bežný štvorjadrový čip s taktovacou frekvenciou necelých 1300 MHz. O fotoaparáte ani nemusím hovoriť, ten obraz je taký depresívny.

    Výhody

    • Je tu slot na pamäťovú kartu;
    • K dispozícii je bežný zvukový konektor;
    • Je nainštalovaná najnovšia verzia operačného systému;
    • Dobré pozorovacie uhly;
    • Implementovaná podpora siete 3G;
    • Skromné rozmery a hmotnosť.

    Nevýhody

    • Kamery nie sú schopné potešiť kvalitou snímania;
    • Veľmi málo senzorov;
    • Chcelo by to výkonnejší procesor;
    • Nízke rozlíšenie displeja;
    • Vstavaný je port micro-USB;
    • Veľmi krátka životnosť batérie.

    Irbis TZ757

    Hodnotenie: 3.9

    IRBIS TZ757.webp

    Tento tablet sa od ostatných líši ochranným krytom. To znamená, že dieťa ho pravdepodobne nepoškodí. Zariadenie však neuzatvára náš rebríček pre nič za nič. Mali by ste si ju vybrať len vtedy, ak vám nevyhovuje žiadna z predchádzajúcich možností. Skutočnosť, že výrobca ušetril veľa peňazí, čoho výsledkom je „tablet“ s očividne zastaranými funkciami.

    Začnime displejom. Tu funguje ako 7-palcový LCD panel. Je vyrobený technológiou IPS, aj keď značne zjednodušenou, takže sa môžete spoľahnúť na dobré pozorovacie uhly. Rozlíšenie obrazovky je 1024×600 pixelov – minimum podľa moderných štandardov. A za to, čo sa deje na displeji, je zodpovedný operačný systém Android 8.1. Nemožno ju nazvať zvlášť čerstvou, ale táto verzia nie je zastaraná.

    Najhoršia je tu pamäť. Má len 8 GB trvalej pamäte na ukladanie súborov – pamäť vám dôjde po nainštalovaní niekoľkých aplikácií. Pokiaľ ide o pamäť RAM, jej kapacita je 1 GB. Skromne použitý procesor je štvorjadrový procesor Spreadtrum SC7731G, ktorého taktovací frekvencia nepresahuje 1300 MHz.

    Na prístup ku globálnemu webu sa tu používa Wi-Fi 802.11n. Ak je prípad na ulici, potom modul 3G príde na pomoc. Zaujímavosťou je, že tablet v sebe ukrýva dve SIM karty, čo jednoznačne naznačuje možnosť používať ho na komunikáciu v mobilných sieťach. Na pripojenie slúchadiel sa tu používa 3,5 mm audio jack a modul Bluetooth 4.2. Mimochodom, po pripojení káblových slúchadiel je k dispozícii FM rádio.

    Od ostatných zariadení uvedených v tomto článku sa Irbis TZ757 líši nielen ochranou, ale aj prítomnosťou USB 2.0. Umožňuje pripojiť flash disk s multimediálnymi súbormi, pričom sa obchádza adaptér OTG. Umožňuje používať zariadenie aj ako napájací zdroj. Pokiaľ ide o konektor na nabíjanie, je to obvyklý micro-USB. Je potešujúce, že kapacita batérie sa zvýšila na 6500 mAh, takže tablet sa môže pochváliť veľmi dlhou výdržou batérie. A na svoju veľkosť má slušnú hmotnosť 347 g.

    Výhody

    • Telo je odolné voči nárazom;
    • Je prítomná zásuvka USB 2.0 Typ A;
    • Dlhá životnosť batérie;
    • Nezabudnite na tradičný audio konektor;
    • FM tuner je prítomný;
    • Podporuje siete 3G;
    • Môže sa používať ako mobilný telefón;
    • Dobré pozorovacie uhly;
    • Nie je nainštalovaná najstaršia verzia operačného systému.

    Nevýhody

    • Slušná veľkosť a hmotnosť;
    • Používa port micro-USB;
    • Veľmi málo senzorov;
    • Nízke rozlíšenie obrazovky;
    • Minimálne množstvo pamäte RAM a trvalej pamäte;
    • Zabudovaný slabý procesor.

    Záver

    Teraz viete, aké lacné tablety sú považované za najlepšie. Ale samozrejme, každé zariadenie za takú malú sumu peňazí má niekoľko nevýhod. Ak sa nechcete zmieriť so spomalením a nie najvyšším rozlíšením displeja, musíte vynaložiť väčšiu sumu.

  • Hodnotiť článok
    ( Zatiaľ žiadne hodnotenia )
    Build Buildgans

    Zdravím vás všetkých! Som Build Buildgans a som nadšený, že môžem svoju vášeň pre opravy a inštalácie zariadení zdieľať s vami. Ako autor na tejto webovej stránke ma hnala moja láska k technológii a túžba pomáhať ostatným pochopiť a riešiť problémy týkajúce sa zariadení.

    Vybudova.info - výstavba a opravy, dacha pozemok, byt a vidiecky dom, užitočné tipy a fotografie
    Comments: 1
    1. Tomáš Zajac

      Mohli by ste, prosím, navrhnúť niektoré z tých 12 najlepších tabletov do 7000 €? Čo je najdôležitejším kritériom pri výbere takéhoto tabletu a ktorý z týchto tabletov by ste odporučili a prečo? Ďakujem!

      Odpovedať
    Pridať komentáre