...

5 najlepších robotických vysávačov pod 10000

*Verdikt redaktora o najlepšom spotrebiči. Naše výberové kritériá. Tento materiál je subjektívny, nie je reklamou a neslúži ako návod na nákup. Pred kúpou je potrebné poradiť sa s odborníkom.

Robotický vysávač je pomerne nové zariadenie na trhu domácich spotrebičov. iRobot je inteligentné zariadenie, ktoré sa čistí samo bez zásahu človeka. Je potrebné hneď poznamenať, že tento typ vysávača nevyčistí úplne všetky typy nečistôt. Ak je napríklad odpad pomerne objemný, nie je tu žiadna manuálna práca. Takéto jednotky si najčastejšie lepšie poradia s malými časticami a malými zhlukmi prachu.

Existuje názor, že takéto spotrebiče by mali stáť veľa, a cenovka bežných robotických vysávačov začína od 20 000 Euro. Redaktori však dokázali vybrať päť naozaj dobrých modelov od rôznych výrobcov s cenovkou do 10 000 Euro, ktoré budú dostupné pre každého.

Výber takéhoto vysávača nemožno nazvať jednoduchou úlohou. Zároveň je potrebné venovať pozornosť mnohým rôznym parametrom pri výbere zariadenia pre tie priestory, ktoré sa budú čistiť.

Výška

Prvá vec, ktorú musí majiteľ domu zvážiť, je, ako veľký by mal byť jeho nákup. Mali by ste okamžite zohľadniť výšku výklenkov pod existujúcim nábytkom v dome, aby robot mohol ľahko čistiť pod ním. Moderné robotické vysávače majú štandardnú výšku 8 W.5 alebo 10 cm. Existujú však aj modely s dĺžkou pod 8 cm, ktoré sa zmestia aj do najmenších medzier pod nábytkom.

Ak chcete vybrať vysávač čo najlepšie, mali by ste ručne zmerať najnižšie zákutia v dome, kde sa bude zariadenie čistiť. Ak je však všetok váš nábytok dostatočne vysoký, môžete tento bod v podstate ignorovať a zamerať sa na iné, rovnako dôležité parametre.

Priemer

Dôležitú úlohu zohráva aj priemer jednotky. Čím menšia je veľkosť jednotky, tým väčšia je pravdepodobnosť, že sa dostane na ťažko dostupné miesta. Relatívne veľké zariadenie má však výkonnejší motor a veľkú nádobu na prach. Vychádza to z veľkosti domu a opäť z inštalovaného nábytku. Optimálny rozsah je 30 až 35 cm v priemere.

Na trhu sú aj štvorcové robotické vysávače, ktoré na rozdiel od okrúhlych vďaka svojej konštrukcii lepšie zbierajú prach z rohov. Na otvorenom priestranstve však strácajú svoju výhodu oproti svojim bežnejším kolegom. Vo všeobecnosti sa ukazuje, že účinnosť týchto dvoch typov zariadení je približne rovnaká.

Sací výkon

Sací výkon týchto prístrojov možno určiť dvoma spôsobmi. Prvý údaj je nepriamy a týka sa úrovne výkonu čističa, ktorá sa uvádza vo wattoch. Druhý predpokladá špecifikáciu vysávačov. Táto hodnota je často uvedená v dokumentácii a meria sa v Pa.

Cenovo výhodné položky s výkonom 20-22 wattov. Drahšie jednotky majú hodnotu 30-35 wattov. Priemerný denný vysávač má sací výkon 1000 Pa, ale na trhu sú zariadenia so sacím výkonom až 4000 Pa. Na hladké povrchy sa hodí vysávač s nízkym výkonom. Ak je potrebné čistiť koberce alebo ak sú prítomné domáce zvieratá, treba zvážiť vyššie modely.

Kapacita a životnosť batérie

Takéto zariadenia sú autonómne, čo znamená, že musíte venovať pozornosť kapacite batérie aj dĺžke jej prevádzky. Tieto dva parametre spolu úzko súvisia – priamo ich ovplyvňuje veľkosť miestnosti, ktorú majú upratovať. Významnú úlohu zohráva aj typ podlahy, pričom drevená podlaha má menší sklz ako koberec, čo ovplyvňuje čas prevádzky.

Moderný trh je plný rôznych možností, od tých, ktoré fungujú približne pol hodiny bez dobíjania, až po tie, ktoré dokážu čistiť niekoľko hodín. Tento parameter závisí od počtu izieb a ich veľkosti. Jednotka s malou batériou je vhodná len pre jednu malú miestnosť, zatiaľ čo jej batéria nebude stačiť ani pre celý jednoizbový byt. Okrem toho, ak máte veľký počet miestností, môže vysávaču trvať dlhšie, kým rozpozná všetky miestnosti, čo predlžuje čistenie. Vo všeobecnosti sa odporúča vyhradiť 30 až 40 minút na čistenie jednej miestnosti a ďalších 10 minút na čistenie všetkých nasledujúcich miestností.

Robotické vysávače majú najčastejšie batérie 18650. Táto možnosť sa považuje za najúspešnejšiu, pretože je veľmi jednoduché ju nahradiť, a to aj v prípade, že výrobca nemá k dispozícii materiály pre vybraný model. Najčastejšie používaná batéria

  • -Existujú však aj modely s batériami typu Ion
  • -Pol a Ni-MH.

    Verzia s lítium-iónovými článkami je preferovaným modelom, možno ju dobíjať bez obáv z nepríjemných následkov. Ostatné batérie môžu tento proces obmedzovať z dôvodu zastaranej výrobnej technológie. Napríklad niektoré je potrebné dobíjať len po úplnom vybití, iné vyžadujú pravidelné dobíjanie, aj keď sa zariadenie nepoužíva, ďalšie sa dobíjajú príliš dlho atď. Pred kúpou zariadenia je lepšie venovať pozornosť technickej dokumentácii, v ktorej sú uvedené pravidlá nabíjania, a pozorne si ju preštudovať.

    Chemické čistenie

    Väčšina robotických vysávačov je schopná len suchého čistenia. Dokážu najmä zametať prach a nečistoty pomocou špeciálnych rotujúcich kief a potom tieto prvky nasávať do určenej nádoby. Nádoba na odpad je vyberateľná a musí sa vyprázdniť po každom cykle.

    Kapacita zásobníka malých robotov je väčšinou len 0.2-0.25 . Takýto malý objem je spôsobený nízkou životnosťou batérie, približne 40-60 minút. Z tohto dôvodu robot nestihne pozbierať toľko odpadu, aby bol kôš plný.

    Ak jednotka môže bežať niekoľko hodín, má hodnotu 0.5 litrov. To však nemusí stačiť, ak je čistená oblasť veľmi znečistená. Potom je lepšie zastaviť jednotku v polovici čistiaceho cyklu a dôkladne vyprázdniť kôš, aby sa maximalizovala účinnosť a znížilo pracovné zaťaženie jednotky.

    Niektoré roboty majú špeciálny indikátor, ktorý signalizuje, že je nádoba na prach plná. Tento vysávač vopred upozorní majiteľa, že je kôš plný, a vyzve ho, aby ho vyprázdnil.

    Mokré vytieranie

    Na trhu sú zariadenia, ktoré dokážu vykonávať aj mokré vytieranie. Dodávajú sa s prídavným zásobníkom, ktorý je naplnený vodou. V niektorých zriedkavých prípadoch sa kombinuje s malým vysávačom. Voda sa nasáva z nádrže a rozotiera sa na tkaninu, takže robot vysáva aj čistí podlahu. Nenahrádza mokrý vysávač, ale výrazne zlepší čistotu vášho domova. Veľkosť nádržky na vodu je podobná ako pri vysávači bez funkcie mokrého čistenia.

    Existujú takzvané robotické vysávače, ktoré fungujú ako bežný robot, ale bez funkcie vysávania. K zariadeniu je pripojená utierka, ktorá automaticky prechádza po podlahe a utiera ju. Stroj sa zastaví, tkanina sa vyberie, vyčistí a podľa potreby znovu navlhčí.

    Existujú aj zriedkavejšie modely, ktoré na podlahu striekajú vodu a potom ju utierajú handričkou. Túto možnosť tiež nemožno nazvať plnohodnotným čistením podlahy. Okrem toho sa musí tkanina pravidelne čistiť, pretože je veľmi špinavá.

    Dostupnosť filtrov

    Väčšina modelov na trhu sa dodáva s jemnými prachovými filtrami. Vzduch nasávaný vysávačom prechádza cez špeciálne filtre, ktoré navyše zachytávajú jemný prach a nečistoty. Vďaka tomu je vysávanie ešte účinnejšie, takže môžete svoj domov udržiavať čistejší dlhšie.

    Robotické vysávače majú dva typy filtrov. Prvá možnosť je cenovo výhodná a predstavuje hrubý prachový filter. Dokáže zadržať veľké nečistoty, ale prach cez ňu aj tak prejde. Druhý filter, ktorý je prezentovaný ako HEPA filter, je modernejší a vhodnejší. Filter je veľmi hustý, viacvrstvový filter, ktorý dokáže zachytiť aj tie najmenšie prachové častice.

    Je pozoruhodné, že dnešné modely sú takmer vždy vybavené filtrami HEPA, a to aj v prípade lacných modelov. Z tohto dôvodu by ste mali vždy venovať pozornosť prítomnosti takéhoto prvku. Je dôležité poznamenať, že životnosť tohto filtra nemožno nazvať večnou. Aj verzie, ktoré sa dajú čistiť pod vodou, je potrebné pravidelne meniť.

    Turbo kefa

    Sací otvor väčšiny robotických vysávačov je vybavený špeciálnou rotačnou kefou. Ich hlavnou funkciou je čistenie kobercov a iných povrchov s vysokým vlasom.

    Toto zariadenie by sa malo čistiť po každom použití, najmä ak sú v dome zvieratá. Problémom je, že kefa môže zachytiť veľa vlasov, chlpov a iných cudzích látok.

    Vysávače bez turbo kefy nemajú horší výkon ako ich náprotivky v bežnom vysávači. Ale keď ide o odpadky na koberci, spotrebič bez takéhoto zariadenia ich môže ľahko prehliadnuť, pretože výkon zariadenia nestačí.

    Ovládacie prvky

    Tieto spotrebiče sa najčastejšie spúšťajú jedným tlačidlom. Existujú modely so špeciálnym diaľkovým ovládaním, ktoré je veľmi vhodné na ovládanie stroja na diaľku. S ich pomocou môžete robiť doslova všetko: zapínať a vypínať zariadenie, nastavovať režimy, posielať vysávač na nabíjanie atď.

    K dispozícii je ovládanie cez Bluetooth alebo Wi-Fi prostredníctvom smartfónu. Táto možnosť výrazne rozširuje možnosti bežného diaľkového ovládania. Tu si môžete prispôsobiť časový plán vysávača, skontrolovať, koľko energie zostáva v batérii, nakresliť vzor pohybu po domácnosti atď.

    Okrem toho niekedy existujú varianty, ktoré podporujú obidva varianty naraz. To by sa mohlo považovať za najlepšie riešenie. Najvhodnejšie pre tých, ktorí chcú proces čistenia takmer úplne automatizovať. Takéto funkcie umožňujú nakonfigurovať robota tak, aby pracoval aj v neprítomnosti osoby.

    Režimy čistenia

    Robotický vysávač zvyčajne nemá zabudovaných veľa programov. K dispozícii je tzv. štandardný režim, v ktorom zariadenie čistí len otvorené plochy, je možné jazdiť po špirálovej dráhe a vykonávať čistenie soklových líšt v blízkosti stien, ako aj hĺbkové čistenie miesta.

    Štandardný režim zahŕňa aj automatické obchádzanie celej miestnosti. Robot sa sám snaží nájsť najlepšiu trasu. Lacnejšie modely to robia tak, že narážajú do prekážok a potom menia svoju trajektóriu. Zariadenie si tak pre každú miestnosť vytýči trasu, ktorú chce v budúcnosti sledovať.

    Na trhu sú vysávače s ďalšími funkciami. dokážu napríklad inteligentne vyladiť mapy pre pohyb. Veľmi často sa však stáva, že účinnosť takýchto možností je veľmi otázna. Najčastejšie nie je automatický režim veľmi dobre skonštruovaný, preto následná cesta robota vyvoláva veľa otázok. Niekedy táto možnosť znamená len to, že vybraný robot bude mať o niečo lepšiu priestorovú orientáciu ako podobný robot bez týchto dodatočných režimov.

    Existujú aj jednotky s plánovanou prevádzkou, ktoré môžu byť v mnohých prípadoch veľmi užitočné. Aj tu sa však niekedy vynárajú otázky. Napríklad naozaj dobrý vysávač umožňuje nastaviť mnoho rôznych plánov, ktoré vyhovujú rôznym účelom. Takýto robot navyše dokáže čistiť niekoľkokrát denne. Naopak, modely s takouto neinteligentnou možnosťou sa spustia len raz denne v presne stanovenom čase.

    Senzory

    Musíte si vybrať zariadenie s dobrými a primeranými senzormi, ktoré umožnia robotovi obchádzať prekážky, prekonávať prevýšenia a nezaseknúť sa na ťažko prístupných miestach v dome. Pred kúpou zariadenia musíte zmerať výšku prahov vo vašej domácnosti a porovnať hodnoty s návodom na použitie zariadenia.

    Lacné modely sú najčastejšie vybavené senzorom nárazu a funkciami určenými na zmiernenie týchto nárazov. Tento typ vysávača dokáže po fyzickom kontakte s prekážkou zmeniť svoju trajektóriu.

    Ak je robot drahší, obsahuje pokročilejšie senzory založené na laserových a optických komponentoch. Umožňujú zariadeniu vopred zmerať vzdialenosť od prekážky, takže môže včas zmeniť uhol. K dispozícii sú aj ultrazvukové senzory, ktoré pomáhajú zariadeniu vstupovať pod nábytok bez akýchkoľvek prekážok. Tieto vysávače dokážu rozpoznať aj dvere a rozoznať jednu miestnosť od druhej. Vďaka infračerveným senzorom dokáže robot rozpoznať výškové rozdiely a zastaviť sa napríklad pred schodmi, aby nespadol zo schodov.

    Väčšina zariadení dostupných na trhu rozpoznáva okolité prostredie pomocou infračerveného skenera. Jazdí po miestnosti, šikovne sa vyhýba prekážkam a potom sa vráti do stanice a dobije sa. Virtuálne steny sa môžu používať aj. Sú to špeciálne lúče alebo pásy, ktoré vysávač nemôže prejsť, čím sa zabráni jeho kolízii so všetkými druhmi predmetov.

    Existujú modely, ktoré sú vybavené snímačom na indikáciu úrovne znečistenia konkrétnej oblasti na čistenie. Pri tejto možnosti sa čistič sám rozhodne, ako účinne vyčistí povrch, a zvolí vhodnú metódu pre danú situáciu.

    Hladina hluku

    Robotický vysávač nie je veľmi výkonný, ale v niektorých prípadoch môže byť jeho hluk veľmi rušivý. V tejto súvislosti možno uvažovať o priemernej hodnote 50 dB. Najlepšie je používať ich v noci, aby ste nestrácali čas. Zariadenia s hlučnosťou do tejto hodnoty nebudú rušiť pri spánku, čo sa nedá povedať o zariadeniach s vyššími hodnotami. Takýto údaj je vždy uvedený v príručke, preto by ste mu mali venovať pozornosť.

    Ďalšie možnosti

    Tieto zariadenia sa neustále vyvíjajú a výrobcovia ponúkajú množstvo ďalších funkcií. Nie všetky sú rovnako užitočné. Najdôležitejšie a najpodstatnejšie z nich stoja za zmienku pre každého budúceho majiteľa robota. Mnohé z nich môžu výrazne uľahčiť prácu s týmto pomerne komplikovaným prístrojom, zatiaľ čo iné majú vlastnosti, ktoré priamo ovplyvňujú kvalitu vykonávaného čistenia. Stojí tiež za zmienku, že väčšina z nich nie je drahá, čo znamená, že ich prítomnosť možno pozorovať aj v rozpočtových modeloch. Niekedy nie je praktická hodnota doplnku vždy zrejmá, preto sa často oplatí vopred pochopiť všetky nuansy.

    Prídavná kamera zabudovaná v tele

    Robotický vysávač s takýmto zariadením prečíta svoje okolie a nakreslí vzor, podľa ktorého sa musí pohybovať. Táto možnosť mu pomôže vybrať si najoptimálnejšiu trasu a vytvoriť ju sám. Okrem toho sú na trhu modely, ktoré dokážu v reálnom čase prenášať obraz z tejto kamery na obrazovku smartfónu, takže majiteľ môže včas korigovať dráhu svojho vysávača. To umožňuje robotovi naplánovať trasu a zároveň umožňuje používateľovi opraviť trasu v reálnom čase, aby si ju robot zapamätal a čo najrýchlejšie vyčistil.

    Dekontaminácia ultrafialovým svetlom

    Mimoriadne užitočné na čistenie, dokáže zničiť väčšinu baktérií. Najčastejšie sa vyskytuje na drahších modeloch, ale možno ho nájsť aj na lacnejších modeloch. Princíp jeho fungovania spočíva v tom, že robot po čistení ošetrí povrch podlahy ultrafialovými lúčmi, ktoré pomáhajú zničiť väčšinu škodlivých mikroorganizmov a výrazne zlepšujú zdravotný stav celej miestnosti. Významnou nevýhodou tejto technológie je však skutočnosť, že pomerne rýchlo vybíja batériu. Ak je batéria slabá, je preto lepšie vysávač uprostred čistenia vypnúť alebo nabiť. Treba poznamenať, že nie všetky roboty s ultrafialovým svetlom umožňujú jeho vypnutie; v niektorých z nich je to predvolené nastavenie.

    Prevažná väčšina moderných robotických vysávačov je vybavená plnohodnotnou nabíjacou stanicou. A takmer všetky majú možnosť vrátiť sa k nemu na konci čistiaceho cyklu. Najpokročilejšie a najdrahšie verzie dokážu počas prevádzky načítať údaje z batérie a vrátiť sa do stanice DOK, ak potrebujú dobiť batériu. Niektoré rozpočtové jednotky nemusia byť takouto stanicou vôbec vybavené. V takom prípade si majiteľ musí po každom čistení sám nájsť robota a potom ho pripojiť k elektrickej sieti pomocou nabíjacieho kábla. Nie je to nevyhnutná funkcia, ale výrazne uľahčuje vysávanie.

    Osobitnú zmienku si zaslúži menovitý výkon každej nabíjacej stanice. Líši sa podľa modelu zariadenia – veľmi často nezávisí od toho, aký drahý je vysávač. Napríklad niektoré modely sa dajú nabíjať 3 až 4 hodiny, zatiaľ čo bežný čas nabíjania je 5 až 6 hodín. Takýto dlhý čas dobíjania je spôsobený tým, že robotický vysávač je stále pomerne nový typ prístroja, ktorý ešte nezískal potrebný technologický vývoj. Naši redakční odborníci sa domnievajú, že čas nabíjania takýchto vysávačov časom klesne na hodinu alebo dve, ako je to v súčasnosti v prípade smartfónov. Teraz sa však stále musíte zmieriť s pomerne nízkym časom cyklu.

    Možnosť „hovoriť“ s používateľom

    Niektoré vysávače na trhu vydávajú nielen bežné zvuky každého zariadenia, ale dokážu s používateľom komunikovať aj úplne prirodzeným ľudským hlasom. Môže napríklad poskytovať informácie o tom, čo zariadenie práve robí, alebo informovať používateľa o problémoch. To určite nie je po chuti každému, pretože táto funkcia môže byť niekedy trochu otravná. Pred kúpou zariadenia s hlasovým navádzaním by ste sa navyše mali vopred opýtať, či je možné tento prvok vypnúť, aby ste neskôr neboli nepríjemne prekvapení. Za zmienku stojí aj to, že správy sú najčastejšie vyjadrené ženskými hlasmi.

    Dostupnosť spotrebného materiálu a príslušenstva

    Hoci posledný, ale napriek tomu mimoriadne dôležitý bod, ktorému treba venovať pozornosť. Všetky vysávače majú rôzne počiatočné príslušenstvo a najlepšie je vybrať si model so všetkým potrebným príslušenstvom vopred. Súprava by mala vždy obsahovať napríklad náhradné kefky, náhradnú utierku, ak sa zariadenie môže čistiť mokrou cestou, a náhradný filter HEPA. To všetko vám neskôr ušetrí peniaze za návštevu servisných stredísk alebo nákup náhradných dielov. Okrem toho niektorí výrobcovia dávajú k svojim zariadeniam dôležité súčiastky, aby ich budúci majiteľ mohol neskôr ľahko vymeniť za tie, ktoré sa dostali do poruchy.

    Pred kúpou vysávača je dobré zistiť, či sa v jeho okolí nachádza servisné stredisko. Takáto možnosť vám v budúcnosti ušetrí veľa času a nervov, ak sa so zariadením niečo stane. Samozrejme, v prípade absencie servisných stredísk je lepšie vybraného výrobcu zavrhnúť a hľadať iného. Našťastie, všetci známi dodávatelia sa teraz snažia rozšíriť svoju vlastnú sieť, takže väčšinou s touto možnosťou nie je problém. Okrem toho je najlepšie vopred zvážiť kompatibilné náhradné diely, pretože rôzne modely majú často navzájom kompatibilné kefy a filtre. Vďaka tomu sa budú ľahšie zháňať a pravdepodobne budú stáť podstatne menej ako pôvodný model Tefal RG6825WH.

    Najlepšie robotické vysávače

    Vzhľadom na množstvo produktov na trhu, ktoré predstavujú robotické vysávače, je pomerne ľahké sa v nich pomýliť. Okrem toho nie všetky exempláre spĺňajú očakávania; pomerne veľa z nich núti budúceho majiteľa preplácať buď za značku, alebo za množstvo pre každodenné používanie nedôležitých funkcií. Redakcia špeciálne vybrala 5 vynikajúcich modelov robotických vysávačov, ktoré majú dve veci spoločné: osvedčenú kvalitu a pomerne nízku cenu 10000 Euro. Môže sa zdať, že tieto dve veci sú nezlučiteľné, ale pri správnom prístupe môže byť takéto zariadenie relatívne lacné a pritom môže dokonale plniť svoju funkciu.

    Nominácia Umiestnenie Názov Cena
    Rebríček najlepších robotických vysávačov 1 iBoto Aqua X220G 8 726 €
    2 Kitfort KT-532 7 920 €
    3 Tefal RG6825WH 8 909 €
    4

    olaris PVCR 1028 WI-FI IQ Home

    11 990 €
    5 Scarlett SC-VC80RW01 7 989 €

    iBoto Aqua X220G

    Hodnotenie: 4.9

    iBoto Aqua X220G

    Robotický vysávač, ktorý účinne čistí hladké podlahy. Môže vykonávať suché aj mokré práce súčasne. Na orientáciu používajú funkcie gyroskopu a infračervené senzory. K dispozícii je niekoľko prevádzkových režimov. Zariadenie je vybavené samostatnou nádržkou na vodu a lítiovou batériou s kapacitou 2000 mAh. Obsahuje nabíjaciu stanicu, diaľkové ovládanie, čistič na mokré čistenie, náhradné diely, ako sú kefy, utierky z mikrovlákna a filter HEPA. Funguje na jedno nabitie 1.5-2 hodiny a nabíjanie trvá 3-4 hodiny. Maximálna čistiaca plocha na jeden cyklus je 90 m

    2. Má sací výkon 40 W, celkovú hmotnosť takmer 2 kg a hlučnosť 40 dB. Dokáže prekonať prekážky vysoké až 15 mm. Nádoba na prach má objem 250 ml a nádržka na vodu 120 ml.

    Výhody

    • Vynikajúci sací výkon, ktorý dokáže účinne odstrániť mnoho druhov nečistôt;
    • Dostatočne tichý na prácu bez toho, aby ste niekoho rušili, dokonca aj keď spíte;
    • Vynikajúci výkon pri mokrom vytieraní, čistí celkom čisto.

    Nevýhody

    • Niekedy sa zasekne na veľmi ťažko prístupných miestach.

    Kitfort KT-532

    Hodnotenie: 4.8

    KITFORT KT-532

    Jeden z mála robotických vysávačov bez turbo kefy, ktorý dokonale vykonáva svoju prácu. Má dve bočné kefy a 25W sací výkon a dokáže vytrieť všetky typy nečistôt z úplne všetkých typov povrchov. Má samostatný odnímateľný modul na mokré vytieranie, ktorý má funkciu namáčania handry v automatickom režime. Okrem toho súprava obsahuje nabíjaciu stanicu, diaľkové ovládanie s dvoma batériami, filtre na hrubé a jemné čistenie, utierku, náhradné kefky a čistič filtrov. Batéria je typu Ni-MN, má kapacitu 2000 mAh a je určená na 90 minút nepretržitej práce. Čas nabíjania je 4 až 6 hodín. Vysávač vie stáť na nabíjacej stanici. Vákuové vrecko predstavuje nádoba s objemom 400 ml. Zariadenie váži 2.7 kg, odhadovaná hladina hluku 65 dB.

    Výhody

    • Maximálna kvalita čistenia za sucha aj za mokra. Účinne odstraňuje prach na všetkých ťažko prístupných miestach;
    • Dostatočne jednoduché na používanie a učenie;
    • Pohodlné ovládanie diaľkovým ovládačom.

    Nevýhody

    • Dostatočne hlučné, nie ideálne na nočné čistenie.

    Tefal RG6825WH

    Hodnotenie: 4.7

    Tefal RG6825WH

    Robotický vysávač, ktorý je ideálny na suché čistenie akéhokoľvek typu podlahy. Trasa je lemovaná vďaka zabudovaným infračerveným senzorom, ktoré pomáhajú zariadeniu nenarážať do prekážok. Hoover nespadne z výšky vďaka špeciálnemu kontrolnému senzoru. Diaľkové ovládanie pomocou diaľkového ovládača. Balenie obsahuje aj nabíjaciu stanicu, batérie pre diaľkové ovládanie, napájací adaptér a kefku na čistenie nádoby na prach. Vstavaný typ dobíjacej batérie

  • -Ion, ktorý poskytuje pracovný čas až 150 minút. Nabíjanie trvá 270 minút. Môže čistiť 2 alebo 3 miestnosti naraz na celkovej ploche 50-80 m2. Vákuové vrecko má objem 250 ml. Váži takmer 3.5 kg a hlučnosť 65 dB.

    Výhody

    • Je dostatočne výkonný na to, aby si poradil s mnohými druhmi nečistôt;
    • Pohodlné a jednoduché používanie;
    • Jednoduchý servis, potrebné náhradné diely sú ľahko dostupné;
    • Praktické, malé rozmery.

    Nevýhody

    • Niekedy vynechá veľmi veľké úlomky
    • Hladina hluku je prijateľná, ale v noci je dosť počuteľná.

    olaris PVCR 1028 WI-FI IQ Home

    Hodnotenie: 4.6

    POLARIS PVCR 1028 WI-FI IQ HOME

    Robotický vysávač, ktorý dokáže len vysávať a sušiť. Pozoruhodné je, že za malé peniaze ponúka diaľkové ovládanie nielen diaľkovým ovládačom, ale aj smartfónom. Pripojenie sa uskutočňuje cez Wi-Fi. Dodáva sa s funkciou automatického čistenia podľa nastaveného harmonogramu, čo je tiež určitá funkcia pre lacný stroj. Môže sa tiež vrátiť do stanice, aby sa dobila. Nádoba na prach má objem 500 ml. maximálny výkon výrobku je 25 W. Batéria je lítium-iónová, kapacita 2600 mAh. Poskytuje až 120 minút prevádzky, nabíjanie trvá približne 5 hodín. Dĺžka kábla pre sieťové napájanie je 1.5 . Zariadenie váži 2.33 kg a jeho hlučnosť je až 65 dB.

    Výhody

    • Malý, zaberá málo miesta;
    • Dobre čistí prach;
    • Manévrovateľný, skvelý na obchádzanie prekážok a dosiahnutie ťažko prístupných miest;
    • Tri úrovne výkonu, 4 režimy čistenia.

    Nevýhody

    • V noci bude trochu rušivé, ale celkovo je hladina hluku veľmi prijateľná.

    Scarlett SC-VC80RW01

    Hodnotenie: 4.5

    Scarlett SC-VC80RW01

    Robotický vysávač, ktorý dokáže čistiť na sucho aj na mokro. Podporuje ovládanie prostredníctvom aplikácie v smartfóne cez Wi-Fi. Čistenie podlahy pomocou podložky z mäkkých vlákien. Dodáva sa so 4 náhradnými kefkami na výmenu hlavných kefiek. Filter HEPA zachytí aj tie najmenšie prachové častice. Nádoba na prach je dostatočne veľká, až 650 ml, čo stačí na niekoľko čistení. Dodáva až 11 wattov.2W sa pohybuje priestorom pomocou infračervených lúčov, ktoré zabraňujú nárazu zariadenia do prekážok. Je vybavený krokovým senzorom, ktorý zabraňuje pádu robota z výšky. Automaticky si vyberá cestu pre svoj pohyb, vie nahlásiť, keď sa zasekne. Karoséria má mäkké podložky, aby sa pri prípadnej kolízii nepoškodila. Batéria

  • -Iónový typ, kapacita 2600 mAh. Funguje 90 minút na jedno nabitie; nabíjanie trvá 3 hodiny. Obsahuje adaptér na nabíjanie, dĺžka kábla je 1.5 . Hladina hluku sa odhaduje na 65 dB.

    Výhody

    • Dokonale sa čistí;
    • Pohodlné ovládanie zo smartfónu;
    • Flexibilné plánovanie upratovania;
    • Niekoľko režimov čistenia.

    Nevýhody

    • Aplikácia pre smartfóny nie je úplne rusifikovaná.
  • Hodnotiť článok
    ( Zatiaľ žiadne hodnotenia )
    Build Buildgans

    Zdravím vás všetkých! Som Build Buildgans a som nadšený, že môžem svoju vášeň pre opravy a inštalácie zariadení zdieľať s vami. Ako autor na tejto webovej stránke ma hnala moja láska k technológii a túžba pomáhať ostatným pochopiť a riešiť problémy týkajúce sa zariadení.

    Vybudova.info - výstavba a opravy, dacha pozemok, byt a vidiecky dom, užitočné tipy a fotografie
    Comments: 2
    1. Patrik

      Aký je najlepší robotický vysávač pod 10000? Čo je dobré vziať do úvahy pri výbere robotického vysávača? Aký je rozdiel medzi jednotlivými značkami a modelmi? Ak máte skúsenosti s robotickými vysávačmi, aký by ste odporučili?

      Odpovedať
    2. Ján Gríger

      Ahoj! Máš skúsenosť s robotickými vysávačmi? Ak áno, ktorý z týchto 5 najlepších robotických vysávačov pod 10000 by si mi odporučil/a? Ako by si zhodnotil/a ich výkon, účinnosť a spoľahlivosť? Sú schopné zvládnuť vysávanie v rôznych typoch podláh? Ďakujem za odpoveď!

      Odpovedať
    Pridať komentáre